Informatie

definitief ontharen

Scheren, epileren, harsen, waxen, ontharingscreme of IPL. De meeste ontharingsmethodes zijn pijnlijk en de haartjes komen altijd weer terug. Studio Hairless maakt gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van Triple Wave laserontharing. Onze laser werkt met 3 verschillende golflengtes die ervoor zorgen dat ieder huidtype, licht of donker, veilig en vrijwel pijnloos behandeld kan worden. Door te laseren zorg je ervoor dat de haarzakjes definitief worden vernietigd, er kunnen hierna simpelweg geen nieuwe haartjes meer uit groeien. Onze laser is voorzien van een medische CE certificering.
Lees hieronder alles over de werking van de Triple Wave-laser.

Het verschil tussen laser-ontharing en ipl

De termen IPL ontharing & laserontharing worden vaak door elkaar gebruikt. Beide bevinden zich binnen hetzelfde spectrum aan golflengtes, maar IPL maakt gebruik van meerdere golflengtes die zich direct vanuit de lamp verspreiden. Laser maakt gebruik van één enkele golflengte die als een rechte straal wordt afgegeven.

IPL en Triple Wave Lasers werken beide met licht dat zorgt voor warmteoverdracht. Via het haartje vindt de warmte zijn weg naar de haarwortel, waar het haarzakje wordt vernietigd.

IPL heeft een brede lichtbundel, terwijl de Triple Wave Laser uit één dunne, rechte en krachtige straal bestaat. Het licht van IPL verspreidt zich dus over een groter oppervlak en wordt daardoor afgezwakt.

De Triple Wave Laser vindt razendsnel en rechtstreeks zijn weg naar het haarzakje en dringt dieper door.
Bij behandeling met IPL zijn vaak meer behandelingen nodig om de haarzakjes definitief uit te schakelen. Bij behandeling met de Triple Wave methode is dat effect veel sneller bereikt. Ook is de kans groot dat er na behandeling met IPL weer haren terug komen omdat de haarzakjes niet vernietigd maar enkel beschadigd zijn.

Wij behandelen veel klanten die al eens eerder IPL geprobeerd hebben en toch weer veel haargroei hebben. 
Wil je echt definitief van je haargroei af? Kies dan voor laserontharing i.p.v. IPL.  De behandelingen zijn bij IPL vaak iets goedkoper, maar het resultaat is vaak niet blijvend.

Hoe werkt het?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, salons die claimen dat ze je voor 100% kunnen ontharen. Dit is simpelweg niet mogelijk. Er is geen laser op de markt die alle haren kan verwijderen.
Onze Triple Wave-laser verwijderd tussen de 75 en 95% van het haar (afhankelijk van jouw haar en huidtype).
Ieder mens is uniek en het resultaat is dan ook persoonsgebonden.
Lees hieronder waarom.

 

PIGMENT

De laser verhit pigment in de haartjes. Om die reden kunnen witte, grijze en erg blonde  haren niet behandeld worden. Rood haar is lastig, maar wel het proberen waard!
Laseren kan ook op een zongebruinde huid, echter hoe lichter de huid en hoe donkerder het haar, hoe effectiever de behandeling. Als je bij ons het lasertraject in gaat, raden wij het af om in die tijd onder de zonnebank te gaan.
We kunnen de effectiviteit van de behandeling dan niet garanderen.

 

HAARGROEI

Onder invloed van hormonen, stress, medicijngebruik of zwangerschap kunnen nieuwe haarzakjes geactiveerd worden.
Er zullen dus nagenoeg altijd wat nieuwe haartjes terug komen.
Wil je volledig haarvrij blijven? Dan adviseren wij om eens per half jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Onze haren groeien in fases. Ieder haartje die uit een haarzakje groeit, kent drie fases, van groei tot uitvallen:
Anageen (het haart groeit actief)
Catageen (het haar is in de overgangsfase)
Telogeen (het haar is in rust en valt uit)
Gemiddeld duurt deze cyclus 6-8 weken.

 

BEHANDELING

De laser kan alleen het haarzakje vernietigen van het haartje welke zich in de groeifase bevind. Het haartje zit dan namelijk vast aan het haarworteltje. Zo kan er via het haartje voldoende warmte worden afgegeven aan het haarzakje waardoor deze uitgeschakeld kan worden. Ongeveer 15% van onze haren bevinden zich tegelijkertijd in de benodigde groeifase. Dit betekend dat we niet ieder haartje kunnen vernietigen tijdens één behandeling. Wel zie je na iedere behandeling een afname van het haar.

Om alle haartjes te kunnen verwijderen is het noodzakelijk om iedere 4-6 weken een vervolgbehandeling te ondergaan. Hierdoor is gemiddeld na 8-10 behandelingen ieder haarzakje vernietigd.
Sommige klanten zullen na 6 keer behandelen al haarvrij zijn, maar in sommige gevallen kan het ook 10 behandelingen of meer in beslag nemen.

                                                                     DOET HET PIJN?

Ontharen met de Triple Wave laser is nagenoeg pijnloos. Onze laserkop koelt tot -12 graden celcius, hierdoor voel je alleen een lichte prikkel. 
Soms kan je ook warmte voelen. De warmte bouwt zich op in de huid tijdens de behandeling. Als de behandeling té warm wordt dan stellen de laser lager in of we gaan de huid tijdens het laseren koelen met koude lucht.

Ieder mens is uniek, en iedereen heeft een andere pijngrens. Ook zijn er momenten dat we beter in ons vel zitten en meer kunnen verdragen.
Sommige zones zijn gevoeliger dan andere.
Het laseren van de bovenlip zal gevoeliger zijn dan het laseren van de benen. Pijn is altijd per persoon verschillend en zal door iedereen anders ervaren worden. 

de 3 golflengtes

755nm Alexandrite

Deze golflengte richt zich op de licht gepigmenteerde en zachte haren.
Door deze golflengte kunnen wij klanten met een zeer licht tot licht huidtype effectief behandelen.

808nm Diode

Deze golflengte richt zich op de dikke en stugge haren die veel pigment hebben. Dit is de meest effectieve golflengte voor de lichte tot medium huid.

1064nm ND-YAG

Deze golflengte is geschikt voor de donkere huidtypes. Door diep in de huid door te dringen werkt deze golflengte zeer effectief zonder de huid te belasten.

Voor wie

Zowel mannen als vrouwen kunnen zich bij ons laten ontharen. Geen ingegroeide haartjes meer, rode bultjes, altijd een strakke baardlijn of een gladde rug en borst. 

Onze laser kan ook gebruikt worden op de zongebruinde of donkere huidskleur. 
Erg blond, witte of grijze haren zijn helaas niet te behandelen.
Ben je nog geen 18? Dan hebben we toestemming nodig van een ouder of verzorger.

Wij ontharen van top tot teen! Mis je iets op onze prijslijst of heb je vragen? Stel ze gerust.